Nieuws

Walter Duerinck

Gepost: 02/07/2019

Walter Duerinck overleden – Bandenman en paardenman

 

Vorige week woensdag is Walter Duerinck plotseling overleden in Knokke.

 

De 80-jarige Walter was gekend als bandenman maar vooral ook als paardenman.  Hij was de oprichter van Autobanden Duerinck, de zaak die hij samen met zijn vrouw Ivonne jarenlang runde in Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas).   Naast autobanden had hij vooral een passie voor paarden.  Zo fokte hij heel wat goede paarden en kon hij er samen met zijn familie van genieten om op wedstrijd te gaan en zijn paarden te zien springen.  Het laten begeleiden van jonge paarden naar het topniveau was zijn passie.  In het verleden haalde hij menige trofee en titel in huis met welgekende paarden zoals Usha Van Het Roosakker, Tabelle Van Sombeke, Upchiqui, Narcotique II De Muze, Jativia en nog veel andere.  De laatste jaren was Koen Vereecke de wedstrijdruiter die ondermeer met de recent verkochte Jativia nog de winst in huis haalde tijdens de vijf sterren Grote Prijs Sport Vlaanderen tijdens de kerstjumping in Mechelen.  Momenteel rijdt Koen nog met Diadarco, een paard van Karin Duerinck, de dochter van Walter in Ivonne.

 

Met Walter Duerinck verliest de paardensport een gezellige, goedlachse, maar vooral hevig gepassioneerde paardenman die zo kon genieten van de paardensport.  De ganse paardenfamilie wordt uitgenodigd om Walter een laatste groet te brengen of afscheid te nemen tijdens de begrafenisplechtigheid aanstaande zaterdag.  In bijgaand overlijdensbericht vind je dienaangaande alle details.

 

HROV wil langs deze weg oprecht medeleven betuigen aan Ivonne, Karin, Jules, Geoffrey en familie en de vele vrienden en kennissen van Walter. We zullen je nooit vergeten.

 

De begrafenisplechtigjheid vindt plaats op zaterdag 6 juli om 11u15 in de Sint Martinuskerk in Beveren.  Mogelijkheid tot condoleren van de familie vanaf 10u45.  Daarna zal hij in intieme kring ten grave worden gedragen in het familiegraf in Nieuwkerken.  

 

 

U kan Walter een laatste groet brengen in het Uitvaartcentrum De Singel, Singel 13 te Sint-Niklaas op woensdag en donderdag van 19u00 tot 20u00.

 

Foto : Walter Duerinck samen met Koen en Andress Vereecke na de winst tijdens de vijfsterren Grote Prijs Sport Vlaanderen in Mechelen 2018 met Jativia (copyright foto paardenfotograaf.be, vrij te gebruiken mits bronvermelding)

Contact

Maatschappelijke zetel

HROV

Klossestraat 64

9052 Zwijnaarde

info@hrov.be

 

Wedstrijdd GSM jumping

+32.499.82.74.85

Jumping

jumping@hrov.be

 

Dressuur

dressuur@hrov.be

Contacteer webmaster

hello@et-events.be