Nieuws

Update Corona 12/3/2021

Gepost: 13/03/2021

Rhino: FEI verlengt opschorting van internationale evenementen op het Europese vasteland wegens EHV-1-uitbraak

 12-03-2021 ·  Paardensport Vlaanderen, KBRSF en LEWB

De FEI heeft de opschorting van alle internationale evenementen op het Europese vasteland met nog eens twee weken verlengd tot 11 april 2021, naar aanleiding van de aanhoudende verspreiding van de neurologische vorm van het Equine Herpes Virus (EHV-1).

De maatregel, die bedoeld is om de verdere verspreiding van de zeer agressieve virusstam tot een minimum te beperken, werd vandaag unaniem goedgekeurd tijdens een spoedvergadering van het dagelijks bestuur van de FEI. De beslissing geldt voor alle FEI-disciplines.

Het besluit is gebaseerd op een gedetailleerde wetenschappelijke risicobeoordeling door de wereldbefaamde epidemioloog Dr. Richard Newton en de veterinaire afdeling van de FEI.

De uitgebreide lockdown geldt voor alle landen die in de periode tot 11 april internationale evenementen op het programma hebben staan - Oostenrijk, België, Spanje, Estland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Portugal en Zweden. De FEI beveelt echter opnieuw ten zeerste aan dat alle nationale federaties op het Europese vasteland hun nationale evenementen annuleren om het aantal paardenbewegingen tot een minimum te beperken. De Belgische Federatie, Paardensport Vlaanderen, LEWB en de diergeneeskundige commissie van KBRSF hebben aanstaande maandag een overleg gepland  om  verder te beraden over de Belgische situatie.

Deze extra periode is van cruciaal belang om de verspreiding van het virus af te remmen, zodat de rest van het seizoen behouden kan blijven, onze atleten en paarden weer veilig aan wedstrijden kunnen deelnemen en degenen die naar Tokio willen, zo lang mogelijk de tijd krijgen om hun minimumeisen te halen en resultaten te bevestigen, en om paarden voor te bereiden op de Spelen.

 

Bron : Paardensport Vlaanderen

 

Aangezien de beslissing die maandag genomen wordt ook van toepassing zal zijn op de HROV wedstrijden, zal deze zo vlug mogelijk gecommuniceerd worden op onze FB pagina en op onze website.

 

 

Contact

Maatschappelijke zetel

HROV

Klossestraat 64

9052 Zwijnaarde

info@hrov.be

 

Wedstrijdd GSM jumping

+32.499.82.74.85

Jumping

jumping@hrov.be

 

Dressuur

dressuur@hrov.be

Contacteer webmaster

hello@et-events.be